Tips voor het kopen van tulpen

Tips voor het kopen van tulpen

Er zijn veel redenen om tulpen te kopen. Ze zijn mooi en komen in verschillende varianten. Sommige bloeien heel vroeg en sommige zijn laatbloeiend. Ze kunnen het beste in de herfst worden gekocht als het warm weer is. Je kunt er de hele maand maart en april van genieten . Als u tulpen voor het voorjaar wilt kopen, plant u ze zes tot acht weken voor de vrieskou. Hierdoor kunnen ze een koude periode krijgen voorafgaand aan de bloei, wat hen helpt om ziektes en schimmelgroei af te weren. Je kunt ze ook later in het jaar planten, zodat je ze uit de buurt van knaagdieren houdt. Je moet de grond twintig centimeter diep opgraven en tulpen vier tot zes centimeter uit elkaar plaatsen. Vergeet niet om het puntige uiteinde naar boven te plaatsen, zodat je een sterke stengel hebt.

tulpen kopen

Als het gaat om het kopen van tulpen, is het belangrijk om de juiste cultivar voor uw klimaat te kiezen. Sommige cultivars hebben verschillende bloeitijden. U vraagt zich misschien af welke tulpensoorten geschikt zijn voor uw tuin. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste vari√ęteit voor jou. Je kunt zelfs een tulpenmuseum bezoeken of ze als bol kopen. Wanneer u een bos tulpen koopt, moet u ervoor zorgen dat ze gecertificeerd en ge√ętiketteerd zijn om te bewijzen dat ze biologisch zijn.

Als uw tulpenbollen gedraaid of gebogen zijn, kunt u ze in krantenpapier of folie wikkelen. Dit zal hen helpen recht te trekken. U dient tulpenbollen op een koele, donkere en goed geventileerde plaats te bewaren. Hun ideale temperatuur varieert van 40 tot 70 graden Fahrenheit. De beste tijd om tulpen te planten is in de herfst, wanneer de grond is afgekoeld. In de noordelijke staten is het meestal september, maar in de zuidelijke staten is het oktober en december.

Klik hier: Pluukz