Redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Als je het woord ' peulvruchten sereen ' hoort, denk je misschien meteen aan rood vlees. Hoewel peulvruchten een complete bron van eiwitten zijn, zijn er eigenlijk een aantal andere peulvruchten die niet alleen gezond zijn, maar ook erg lekker! Zoals bij alle soorten eten in het algemeen, is balans de belangrijkste factor als het gaat om de consumptie van peulvruchten. De volgende voedingsmiddelen zitten niet alleen boordevol voedingsstoffen, maar zijn ook goed voor het spijsverteringsstelsel.

Waarom zijn peulvruchten goede vleesvervangers? Hoewel vlees een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten (en andere belangrijke voedingsstoffen) bevat, zijn er een aantal andere peulvruchten beschikbaar die u gemakkelijk dezelfde voedingsbasis kunnen geven. Veel mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, kunnen bijvoorbeeld vlees vervangen door granen, zaden, noten en fruit. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat het overschakelen op dit soort dieetkeuzes buitengewoon gezond kan zijn, zelfs van vitaal belang voor een gezond dieet en meer calorieën dan op vlees gebaseerde diëten.

Waarom zijn peulvruchten goede vleesvervangers? Een andere reden waarom peulvruchten geweldige voedingskeuzes maken, is omdat ze extreem weinig vet en natrium bevatten. Hoewel gedroogde bonen kunnen worden gebruikt in chili, stoofschotels en andere gerechten, komen bij het koken ervan geen van hun voedingsstoffen vrij, dus bonen moeten in aanzienlijke hoeveelheden worden gebruikt. Veel van de peulvruchten die in supermarkten verkrijgbaar zijn, zijn al gekookt en hebben een laag natriumgehalte. In feite kunnen gedroogde bonen worden gebruikt als een gezonde vervanging voor zoute crackers, rijst, aardappelen en andere voedingsmiddelen met een hoog zoutgehalte.

Voor meer info klik je deze site aan: valledelsole.nl