Een huis verkopen – dingen die u moet weten voordat u een makelaar inhuurt

Een huis verkopen – dingen die u moet weten voordat u een makelaar inhuurt

Makelaar

Als u uw huis wilt verkopen, zijn er een aantal dingen die u moet weten voordat u een makelaar inschakelt. De overgrote meerderheid van de verkopers vertrouwt hun verkoop toe aan een traditionele makelaar. Als u echter de verkeerde makelaar kiest, kunt u wekenlang in het pand blijven zitten. Hier zijn enkele tips om uw verkoop stressvrij te maken. Hieronder vindt u een aantal zaken die u moet weten voordat u een makelaar inschakelt makelaar almere buiten. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huis in onberispelijke staat verkeert voordat u het aanbiedt.

Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken wat voor soort overeenkomst uw makelaar heeft. Er zijn drie soorten makelaarsovereenkomsten. De ene staat bekend als multi-agency, waarmee u zoveel agenten kunt inhuren als u wilt. Dit type overeenkomst is flexibeler en heeft geen vaste looptijd. Agenten verkopen tegelijkertijd onroerend goed en de verkoper betaalt de agent die een koper introduceert. Aan de andere kant heeft het enige bureau goedkopere commissietarieven, maar het kan u ook voor de hele looptijd bij de verkeerde agent opsluiten.

Vergelijkbare woningen zijn woningen met vergelijkbare vierkante meters, aantal slaapkamers en badkamers als uw woning. Ze zijn in de afgelopen 90 dagen verkocht, rond dezelfde periode gebouwd en hebben vergelijkbare voorzieningen en functies. In vergelijking met andere eigendommen hebben ze ook vergelijkbare kenmerken en kenmerken in de buurt. De prijs van een woning wordt meestal bepaald door de markt, niet door de makelaar. Het is belangrijk om de waarde van het huis te kennen voordat u het op de lijst zet.

Link naar de website: Hoekstraenvaneck.nl