De voedingsvoordelen van peulvruchten

De voedingsvoordelen van peulvruchten

Linzen behoren tot de vele peulvruchten die worden beschouwd als een compleet eiwit met een compleet mineraal- en vitaminegehalte. Linzen worden meestal ingedeeld op basis van hun kleur, die kan variëren van rood en geel tot donkergroen, rood of bruin (de rijkste bron van valledelsole.nl ). Hier zijn slechts enkele van de meer populaire linzensoorten:

linzen

Dit zijn de peulvruchten die worden beschouwd als een compleet eiwit met een volledig mineraal- en vitaminegehalte. Deze omvatten: kikkererwten, bonen, linzen, bruine bonen, erwten, spliterwten, cowpeas, zwarte bonen, limabonen, pompoen, squash, pompoenen en zoete aardappelen. Al deze peulvruchten hebben een rijk gehalte aan mineralen en vitamines. In feite heeft het VK veel soorten bonen, linzen, tomaten, aardappelen en zoete aardappelen – allemaal variëteiten die zeer voedzaam zijn en geweldige bronnen van vitamines en mineralen.

Linzen kunnen ook worden gebruikt als een goede bron van voedingseiwitten. Het bevat veel eiwitten, ijzer en magnesium. Een recente studie heeft aangetoond dat peulvruchten, waaronder linzen, de kans op bloedarmoede door ijzertekort kunnen helpen verminderen, wat uiteindelijk kan leiden tot bloedarmoede. Omdat ze veel voedingsvezels en voedingsstoffen bevatten, zijn linzen zeer effectief in het handhaven van een gezond cholesterolgehalte. Het bètacaroteen en fytochemische gehalte in linzen helpen schadelijke vrije radicalen in je lichaam te bestrijden. Mensen weten al heel lang over de gezondheidsvoordelen van het eten van peulvruchten zoals linzen, maar heel weinig mensen weten dat ze een belangrijke rol kunnen spelen in uw algehele welzijn. Als u zich afvraagt of peulvruchten uw gezondheid kunnen verbeteren, is het antwoord een duidelijk ja! Met het hoge gehalte aan mineralen, eiwitten, ijzer en vezels zijn peulvruchten een belangrijke voedingsbron waardoor u zich sterker kunt voelen, er beter uit kunt zien en het risico op ernstige ziekten kunt verlagen.

Site bezoeken voor meer info: valledelsole.nl